Kaputelefon szerelés, beléptetőrendszer telepítés Budapest, Pest megye

kaputelefon szerelésCsapatunk főbb tevékenységi köre: kaputelefon telepítés, beléptetőrendszer telepítés, kaputelefon szerelés, beléptetőrendszer szerelés.

A hiba bejelentése alapján beszerezzük a meghibásodott alkatrészeket.

Szolgáltatásunk a hazánkban kapható valamennyi kaputelefon és beléptetőrendszer típusra kiterjed. A telepítéssel, szereléssel, karbantartással kapcsolatos kérdéseikre munkatársaink készségesen válaszolnak.

Általunk szervizelt kaputelefon márkák: Futura digital, Commax, Hyundai, Legrand, NTI, Proel, Samsung, Tesla, Fermax, Urmet, Golmar.

Kaputelefon javítás, kaputelefon javítás Budapest, kaputelefon javítás Pest megye

   
 

Analóg, digitális, audio és video kaputelefonokról:

A kertes családi házakba, többlakásos lakóházakba rendszerint csak kaputelefon segítségével lehet bejutni. A kaputelefon telepítés elsődlegesen kényelmi célt szolgál, mivel a kapu nyitása a lakásból történik és a kaputelefon segítségével kommunikálni is lehet az esetleges látogatóval, illetve a nem kívánatos látogatókat is „megszűri”, megakadályozza a házba jutásukat is, ám a ház biztonságát illetően a kaputelefon rendszer csak alacsony fokozatú, részleges védelmet biztosít.

A kaputelefon rendszer alapvető feladata a felcsengetés, oda-vissza beszélés és a kapu lakásból, illetve kívülről való nyitása. A korszerűbb kaputelefon már egyéb, kibővített funkciókkal is rendelkezik. A különféle gyártmányú és típusú kaputelefon rendszerek talán legfontosabb részegysége a kültéri egység. Ennek gombjai segítségével történik meg a felcsengetés.

Ahány lakás annyi nyomógomb, illetve az újabbakon digitális kijelzős, programozható nyomógomb modul van. A kültéri rész beszélő egysége bonyolítja a kommunikációt, esetleg a videokamerát is magában foglalja, és többnyire a kültéri egység tartalmazza a kaputelefon központját is, amely a hívások továbbítását biztosítja.

kaputelefon szerelés BudapestA kaputelefon típusok között létezik analóg és digitális kaputelefon, illetve audio és videó kaputelefon. Az analóg kaputelefonok még a soklakásos panelépületekben kerültek beépítésre, és bár talán még ma is a leggyakoribbak, egyre több ilyen készüléket részlegesen korszerűsítettek.

Az MKT-s kaputelefon rendszerekre jellemző használat, hogy a hívógombot a kültéri egységen állandóan nyomni kell és a kommunikáció is csak ebben az állapotban lehetséges. A zár nyitása a felcsengető vezetéken a nyitó gomb rövidre zárásával történik.

Minden lakáshoz egy nyomógomb tartozik és ennek folyamatos nyomásával történik a felcsengetés, a beltéri egység hallgatóján pedig lehet kommunikálni.

A diódás rendszerű kaputelefonok már ennél korszerűbbek, többségükben az előbbiek korszerűsítésekor új, diódás vezérlésű, (Európában elterjedt) kültéri egységre cserélték a régi MKT egységét, vagy újként telepítették.

Ennél a rendszernél már nem kell folyamatosan nyomni a felcsengető gombot a beszélgetés ideje alatt. A digitális kaputelefon rendszereknél lényegében a hangkapcsolat változatlanul analóg rendszerben történik, csak a jelzésrendszer működése digitális.

E kaputelefonok kültéri egységén (többségében) már optikai szenzoros billentyűzet van, és a kapu kóddal nyitható.

A nyitást a lakásban a kaputelefon beltéri egysége rövid hanggal is jelzi, és természetesen innen is nyitható a kapu. Minden lakáshoz külön hívó szám tartozik, amit a kaputelefon beltéri egységében átkötéssel vagy rövid zárral kell programozni.

Lehetőség van a régi MKT kaputelefon rendszer korszerűsítésre a lakáskészülék meghagyásával a kaputábla kódos (digitális) rész lecserélésével. A régi beltéri egységnél átalakító modul beépítése szükséges, viszont a régi vezetékezés bővítése szükségtelen.

A digitális rendszerű kaputelefonok némelyikénél lehetőség van a kapunyitó kódot vagy kapukulcsot helyettesítő Kaputelefon kártya (proximit) használatára is. Ez szükségtelenné teszi a lakásokhoz rendelt nyitókód megjegyzését, illetve a külön kapunyitó kulcsot.

A Kaputelefon kártyát csak a nyomógombok elé kell helyezni, és automatikusan nyitja a kapu zárját. A videós rendszerű kaputelefonok már speciális elektronikát és nagyon körültekintő telepítést igényelnek.

Minden ilyen berendezés zárt láncú, amelynél a kép és hangtovábbítás analóg, és külön vezetékrendszer szükséges hozzá. Az audiojelrendszer indítja a videót, és az is kapcsolja ki.

A sötétben látást az infrakamera biztosítja. A monitor kitekintő funkcióval is rendelkezhet, amelyet külön gombbal, a beltéri egységről lehet be és kikapcsolni. A kamera ilyenkor a kültéri egység előtti utcarész képét mutatja.

Az elektromos kapuzárak fontos elemei a rendszernek, és csak elektromos működésűek. A kapuzárak elektromos működésűek, amelyet a beltéri egység nyitógombja hoz működésbe, és záráskor automatikusan reteszeli a zárnyelvet, illetve újból zárja a kaput.

Manapság már korszerűbbek a sík mágneszárak, amelyek síktapadó mágnese zárt állapotban átlagosan 300 kg erővel rögzíti a kapuszárnyat.

A kaputelefonok rendszeres karbantartásával biztosítható hibamentes működésük és a kaputelefon karbantartás költsége csak töredéke a kaputelefon javítás költségének.

Társasházi kaputelefon rendszer, beléptetőrendszer telepítését, karbantartását csak a közös képviselő megkeresésére vállaljuk.

A társasházi kaputelefon rendszerek közül a Codefon típust ajánljuk, mivel hazai fejlesztésű, ezért jó szervizháttérrel és alkatrészellátással rendelkezik, és tapasztalataink szerint ritkábban hibásodik meg, mint a többi digitális vagy analóg rendszer.

Rövid határidővel vállaljuk a Codefon típusú digitális, számlapos (egyéni kód beütésének lehetősége) kaputelefon tábla kiépítését kódkártya olvasóval, esővédő kerettel, sötét érzékelős világító névtábla egységgel, a lakásokban lakáskészülékek felszerelését falon kívül, a bejárati ajtónál a régi telefon helyére vagy teljesen új vezetékrendszer kiépítését, valamint az áramellátására szolgáló transzformátor szerelését.

Kódkártya olvasó: a kaputelefonba épített leolvasó egység, mely a tulajdonosoknál levő saját kártyát (kulcstartó vagy kártya jellegű) egy bizonyos távolságon belül érzékeli és automatikusan nyitja a kaput, ebben az esetben nincs szükség kód beütésére, ezzel elkerülhető pl. a kódunk mások általi kifigyelése).

A kódkártya elvesztés esetén letiltható, új kódkártya felprogramozása bármikor igényelhető.

Beléptetőrendszer telepítés, kaputelefon szerelés, javítás és telepítés Budapesten és Pest megyében kedvező árakon!
 

kaputelefon szerelés Budapest, kaputelefon szerelés Pest megye, beléptetőrendszer teleptés Budapest, beléptetőrendszer telepítés Pest megye