Kaputelefon, beléptetőrendszer telepítés és szerelés

Csapatunk főbb tevékenységi köre: kaputelefon telepítés, beléptetőrendszer telepítés, kaputelefon szerelés, beléptetőrendszer szerelés.

A hiba bejelentése alapján beszerezzük a meghibásodott alkatrészeket.

Szolgáltatásunk a hazánkban kapható valamennyi kaputelefon és beléptetőrendszer típusra kiterjed. A telepítéssel, szereléssel, karbantartással kapcsolatos kérdéseikre munkatársaink készségesen válaszolnak.

Általunk szervizelt kaputelefon márkák:
Futura digital, Commax, Hyundai, Legrand, NTI, Proel, Samsung, Tesla, Fermax, Urmet, Golmar.

 

Hívjon minket Most!

+36 70 639 54 23 

 

Analóg, digitális, audio és video kaputelefonokról:

A kertes családi házakba, többlakásos lakóházakba rendszerint csak kaputelefon segítségével lehet bejutni. A kaputelefon telepítés elsődlegesen kényelmi célt szolgál, mivel a kapu nyitása a lakásból történik és a kaputelefon segítségével kommunikálni is lehet az esetleges látogatóval, illetve a nem kívánatos látogatókat is „megszűri”, megakadályozza a házba jutásukat is, ám a ház biztonságát illetően a kaputelefon rendszer csak alacsony fokozatú, részleges védelmet biztosít.

A kaputelefon rendszer alapvető feladata a felcsengetés, oda-vissza beszélés és a kapu lakásból, illetve kívülről való nyitása. A korszerűbb kaputelefon már egyéb, kibővített funkciókkal is rendelkezik. A különféle gyártmányú és típusú kaputelefon rendszerek talán legfontosabb részegysége a kültéri egység. Ennek gombjai segítségével történik meg a felcsengetés.

Ahány lakás annyi nyomógomb, illetve az újabbakon digitális kijelzős, programozható nyomógomb modul van. A kültéri rész beszélő egysége bonyolítja a kommunikációt, esetleg a videokamerát is magában foglalja, és többnyire a kültéri egység tartalmazza a kaputelefon központját is, amely a hívások továbbítását biztosítja.

A kaputelefon típusok között létezik analóg és digitális kaputelefon, illetve audio és videó kaputelefon. Az analóg kaputelefonok még a soklakásos panelépületekben kerültek beépítésre, és bár talán még ma is a leggyakoribbak, egyre több ilyen készüléket részlegesen korszerűsítettek.

Az MKT-s kaputelefon rendszerekre jellemző használat, hogy a hívógombot a kültéri egységen állandóan nyomni kell és a kommunikáció is csak ebben az állapotban lehetséges. A zár nyitása a felcsengető vezetéken a nyitó gomb rövidre zárásával történik.

Minden lakáshoz egy nyomógomb tartozik és ennek folyamatos nyomásával történik a felcsengetés, a beltéri egység hallgatóján pedig lehet kommunikálni.

A diódás rendszerű kaputelefonok már ennél korszerűbbek, többségükben az előbbiek korszerűsítésekor új, diódás vezérlésű, (Európában elterjedt) kültéri egységre cserélték a régi MKT egységét, vagy újként telepítették.

Ennél a rendszernél már nem kell folyamatosan nyomni a felcsengető gombot a beszélgetés ideje alatt. A digitális kaputelefon rendszereknél lényegében a hangkapcsolat változatlanul analóg rendszerben történik, csak a jelzésrendszer működése digitális.

E kaputelefonok kültéri egységén (többségében) már optikai szenzoros billentyűzet van, és a kapu kóddal nyitható.

A nyitást a lakásban a kaputelefon beltéri egysége rövid hanggal is jelzi, és természetesen innen is nyitható a kapu. Minden lakáshoz külön hívó szám tartozik, amit a kaputelefon beltéri egységében átkötéssel vagy rövid zárral kell programozni.

Lehetőség van a régi MKT kaputelefon rendszer korszerűsítésre a lakáskészülék meghagyásával a kaputábla kódos (digitális) rész lecserélésével. A régi beltéri egységnél átalakító modul beépítése szükséges, viszont a régi vezetékezés bővítése szükségtelen.

A digitális rendszerű kaputelefonok némelyikénél lehetőség van a kapunyitó kódot vagy kapukulcsot helyettesítő Kaputelefon kártya (proximit) használatára is. Ez szükségtelenné teszi a lakásokhoz rendelt nyitókód megjegyzését, illetve a külön kapunyitó kulcsot.

A Kaputelefon kártyát csak a nyomógombok elé kell helyezni, és automatikusan nyitja a kapu zárját. A videós rendszerű kaputelefonok már speciális elektronikát és nagyon körültekintő telepítést igényelnek.

Minden ilyen berendezés zárt láncú, amelynél a kép és hangtovábbítás analóg, és külön vezetékrendszer szükséges hozzá. Az audiojelrendszer indítja a videót, és az is kapcsolja ki.

A sötétben látást az infrakamera biztosítja. A monitor kitekintő funkcióval is rendelkezhet, amelyet külön gombbal, a beltéri egységről lehet be és kikapcsolni. A kamera ilyenkor a kültéri egység előtti utcarész képét mutatja.

Az elektromos kapuzárak fontos elemei a rendszernek, és csak elektromos működésűek. A kapuzárak elektromos működésűek, amelyet a beltéri egység nyitógombja hoz működésbe, és záráskor automatikusan reteszeli a zárnyelvet, illetve újból zárja a kaput.

Manapság már korszerűbbek a sík mágneszárak, amelyek síktapadó mágnese zárt állapotban átlagosan 300 kg erővel rögzíti a kapuszárnyat.

A kaputelefonok rendszeres karbantartásával biztosítható hibamentes működésük és a kaputelefon karbantartás költsége csak töredéke a kaputelefon javítás költségének.

Társasházi kaputelefon rendszer, beléptetőrendszer telepítését, karbantartását csak a közös képviselő megkeresésére vállaljuk.

A társasházi kaputelefon rendszerek közül a Codefon típust ajánljuk, mivel hazai fejlesztésű, ezért jó szervizháttérrel és alkatrészellátással rendelkezik, és tapasztalataink szerint ritkábban hibásodik meg, mint a többi digitális vagy analóg rendszer.

Rövid határidővel vállaljuk a Codefon típusú digitális, számlapos (egyéni kód beütésének lehetősége) kaputelefon tábla kiépítését kódkártya olvasóval, esővédő kerettel, sötét érzékelős világító névtábla egységgel, a lakásokban lakáskészülékek felszerelését falon kívül, a bejárati ajtónál a régi telefon helyére vagy teljesen új vezetékrendszer kiépítését, valamint az áramellátására szolgáló transzformátor szerelését.

Kódkártya olvasó: a kaputelefonba épített leolvasó egység, mely a tulajdonosoknál levő saját kártyát (kulcstartó vagy kártya jellegű) egy bizonyos távolságon belül érzékeli és automatikusan nyitja a kaput, ebben az esetben nincs szükség kód beütésére, ezzel elkerülhető pl. a kódunk mások általi kifigyelése).

A kódkártya elvesztés esetén letiltható, új kódkártya felprogramozása bármikor igényelhető.

Beléptetőrendszer telepítés, kaputelefon szerelés, javítás és telepítés Budapesten és Pest megyében kedvező árakon!

 

Hívjon minket Most!

+36 70 639 54 23