Fűtés klímával? Klíma telepítés és klímaszerelés tudnivalói!

kazán javítás
A gázkészülék szerelés és kazán szerelés és javítás rejtelmei!
2020-09-28
gázkészülék javítás
A gázkészülék és kazán javítás menete Budapesten kedvező árakon!
2020-11-02
klíma szerelés

klíma szerelés

Hazánkban még kevésbé elterjedt megoldás a klíma berendezéssel történő fűtés. Ez különböző okokra vezethető vissza.  Először is, nincs benne még a köztudatban, hogy klíma telepítés folyamatával költséghatékonyan lehet fűteni is. Akadnak olyan esetek, amikor még a klíma tulajdonosai sem ismerik ezt a funkciót, pedig a jelenleg forgalmazott klímák többsége már kiválóan használható az összes szezon alkalmával. Másodszor, az emberek bizonytalanok afelől, hogy ez a fűtési forma mennyire lehet költséghatékony számukra. Sokan úgy vélik, hogy túl sok áramot fogyaszt és hogy a már meglévő gázfűtésük úgyis erre a célra létezik, minek foglalkoznának ezzel.

Klímaszerelés Budapesten, kedvező klíma karbantartás árak kínálatával!

Számos ügyfelünk eleinte elrettentőnek találta azt a gondolatot, hogy télen klímával fűtsön. Azt gondolták, ez egy nagyon gazdaságtalan megoldás, rengeteg áramot használ el és a nagy hidegekben le fog állni a készülék és ott maradnak a hideg lakásban.  Azonban kétségeik eloszlottak, minél inkább megismerték ezt a technológiát, és felderítették a lehetőségeiket. Nem hiába ugyanis, hogy az áramszolgáltatókon keresztül az állam is nagy árengedményeket biztosít a klímával történő fűtésre. Tőlünk is sűrűn kérdezik, hogy kivitelezhető-e ilyen módszerrel gazdaságosan fűteni. Az esetek legtöbb részében a válasz igen lenne. A megfelelő klíma szerelés rendszerességével és bizonyos feltételek teljesülése mellett több 10%-ot is megtakaríthatunk akár egy modern gázkészülékkel való fűtéshez képest is.

Klíma javítás Budapest területén, érdeklődjön a kedvező klíma telepítés árakról!

Aki jelenleg építkezik, vagy fűtési rendszert újít fel, ne is gondolkozzon más lehetőségben, csak a klímával való fűtésben. Milyen okból kifolyólag ne használná télen is a klímáját, és használná ki a készüléke előnyeit, mint például a levegő megszűrését, páramentesítését, a turbó fokozatot vagy az opcionális wifi által történő vezérlés kényelmét. Azt nem is említve, hogy egy megoldás alkalmazásával letudja a téli fűtés és a nyári hűtés problémáját is. Új építésű ház alkalmával nem szükséges külön fűtésrendszert megterveztetnie és kiviteleztetnie, ugyanis egy készülékkel meg lehetséges oldani az egész évben történő otthoni klimatizálást. Lényegesen olcsóbban jön ki, mintha egy gáztervet és radiátoros fűtést akarna kiépíteni, és a később keletkező költségei is kedvezőbbek lesznek. Ezt megspékelheti még azzal, ha a klíma karbantartás által karbantartott áramot is a saját házával termelteti  ki, napelemek használatával, amelynek beszerzésével kapcsolatban szintén megkereshet minket.

Klíma karbantartás Budapesten, megfizethető klíma javítás árakkal!

 Az átmeneti időszakban történő fűtés során gyorsan, akár egy-egy helyiség területén is fűthetünk, nem szükséges az egész központi rendszert beizzítani, hogy később kényelmes melegben töltsük el az esténket. Addig ameddig kint nincsenek mínuszok, addig a klíma szerelő által kivitelezett készülék teljesítmény vesztés mentesen képes fűteni, ez a tavaszi, enyhébb őszi estéken kiválóan működik. A klímánkat pedig akár kiegészítő fűtés szerint is használhatjuk, ha a jelenlegi fűtési rendszer egy bizonyos hőfok felett már túl drágának bizonyulna számunkra.

De miképpen is lehetnek ilyen gazdaságosak a fűtésre használt klíma berendezések? Ezek a klímák más alapon működnek, mint egy gázkazán vagy egy elektromos radiátor. A hagyományos olajradiátorok az elektromos áramot egy fűtőszál használatával alakítják át hőenergiává. Ez gyakorlatilag nagyjából egy az egyben történő energialeadást eredményez.  Viszont, a fűtésre alkalmas klímák hőszivattyús elven dolgoznak, ami ennél négyszer, akár ötször kiválóbb hatásfokot biztosít.

Klíma szerelő Budapesten bármikor hívható, gazdaságos klíma szerelés árak kínálatával!

És vajon az összes klíma alkalmas a fűtésre? A hagyományos berendezések során is találkozhatunk fűtési funkcióval. Ezek azonban nem használhatóak arra, hogy egy teljes téli időszakot végigfűtsünk velük klíma javítás esedékessége nélkül, és az átmeneti időszak során sem kifejezetten költséghatékonyak. Ez amiatt van, hogy minél hűvösebb van kint, annál rosszabb lesz a hatásfokuk. De azonban az igazi fűtésre alkalmas klímák -15 fok alatti hőmérsékleten is képesek költséghatékonyan biztosítani a lakás fűtését, akár a teljesen fűtési időszakot beleértve. A legtöbb esetben a fűtésre alkalmas klímák nagyobb hőcserélő felülettel bírnak, ezért mind a kültéri, mind pedig a beltéri berendezések valamivel nagyobb mérettel is rendelkezhetnek hagyományos társaikénál.

A klíma fűtési lehetőségeinek nagyon sok kombinációja létezik. Amennyiben klimatizáltatja otthonát, ajánlatos lehet fűtésre optimalizált klímát beszereznie, még akkor is ha nem csupán csak ezzel szeretne majd fűteni. Kiegészítő gyanánt, gyors felfűtésre is alkalmazható, mivel a levegő keringtetésé végett sokkal gyorsabb a többi fűtésnél. Környezetvédelmi szempontból a legnagyobb előnye, hogy egy tiszta fűtésről van szó, nem keletkezik füst, korom, nem fogyaszt gázt, a minimális mértékkel felvett áram legalább négyszeresét szolgáltatja vissza hőenergiában. A másik hatalmas előnye a fa tüzeléssel ellentétben, hogy egyszerűen és kényelmesen használható. Nem kell fát aprítani és a begyújtással szenvednie, egy megfelelő klímával is kellemes meleget kap megfizethető áron.

Klíma telepítés Budapest egész területén, kedvező klíma szerelő árakkal, hívjon minket bármikor!